Malmin seurakunta

Seimet nähtävillä kirkoissa 28.11.2021-6.1.2022

Malmin kirkko (Kunnantie 1, 00700 Helsinki)

Malmin kirkon sisäpihan ikkunassa pääset seuraamaan joulun tapahtumia. Pieni vastasyntynyt nukkuu eläinten pahnoilla tallissa, Maria ja Joosef ovat uuden ja oudon edessä. Pyhä hiljaisuus ja enkeleiden valkeus herättävät toivon, ja niin tuoreet vanhemmat katsovat luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

Seimiasetelmaa elävöittää nukketaiteilija Liisa Pirisen tekemät ihastuttavat nuket. Suunnittelu ja toteutus: Anne Ridell ja Päivi Ahmaoja

Kirkonkyläntielle avautuvassa suuressa maisemaikkunassa on Enkeli-akryylimaalaus.

Viikin kirkko (Agronominkatu 5, 00790 Helsinki)

“Tähti syttyy pimeään. Nukkuu lapsi seimessään. Pyhä lapsi Isän Jumalan valon antaa maailmaan.” (Lasten virsi 13)

Seimiasetelmaa elävöittävät nukketaiteilija Liisa Pirisen tekemät nuket. Kirkon ollessa auki voit tulla värittämään oman lampaasi ikkunan seimipolulle.

Suunnittelu ja toteutus: Margit Jukanen ja Minna-Liisa Palander-Hiltunen

Puistolan kirkko (Tenavatie 4, 00760 Helsinki)

Mikä on joulun odotetuin lahja? Löydätkö sen Puistolan kirkon ikkunasta? Millainen lahja tuo sinulle merkityksen jouluun?

Puistolan raitin puoleisessa ikkunassa esillä iso silkkipaperimosaiikkiteos Pyhä perhe.

Suunnittelu ja toteutus: Mervi Öhman ja Paula Mäki

Tapanilan kirkko (Veljestentie 6, 00730 Helsinki)

Tapanilan kirkon ikkunassa esillä olevassa seimiasetelmassa tähtitaivaan alta löytyvät Maria ja Joosef ritisevän nuotion äärellä vastasyntyneen Jeesuksen kanssa eläinten ympäröimänä.

Mitä Maria ja Joosef miettivät katsoessaan vauvaansa? Olivatko he ihmeissään tai hämmentyneitä? Kuuntele Marian ja Joosefin mietteitä puhelimesi QR-lukijaohjelman avulla.

Asetelman hahmot käsityönä tehtyä poltettua ja maalattua valkosavea. Asetelman tausta, kaivo ja rakennelmat ovat myös käsityötä. Suunnittelu ja toteutus: Asko Lintumäki

Pihlajamäen kirkko (Liusketie 1, 00710 Helsinki)

”Tähtönen taivahan, osoita tie. Vie meidät seimen luo, missä se lie. Valaise matkamme, vie perille. Pienoisen lapsen luo haluamme.” (Lasten virsi 19)

Suunnittelu ja toteutus: Malmin seurakunnan kansainväliseen toimintaan osallistuvat, Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestön toimintakeskus Graniitin nuoret ja Marianne Hapsal

Siltamäen seurakuntakoti (Jousimiehentie 5, 00740 Helsinki)

“Nyt taivaat avautuu, laulaa kuoro enkelten. Maan ääriin kantautuu, suuri ilouutinen.

Tulkaa kaikki nyt laulamaan, on poika syntynyt maailmaan, tulkaa laulamaan”.

Seimiasetelmassa esillä nukketaiteilija Liisa Pirisen nukkeja. Suunnittelu ja toteutus: Maisa Holmen ja Päivi Maulavirta