9. Tuomiokirkko

Lasten seimi.

 

Seimi on esillä kirkon sisääntulossa ja kirkon aukiolo aikoina ensimmäisestä adventista loppiaiseen

Lasten seimen valmistus

Kuvataideryhmä kokoontui Pia Niemen työhuoneelle tutkimaan joulukertomusta. Yhdessä mietittiin, keitä kertomuksessa oli ja kuka minkäkin hahmon valmistaisi.

Punasavi pehmitettiin ja työhön käytiin innostuneesti ja keskittyen. Hahmojen asentoja mietittiin vieruskaverin kanssa työn edetessä. Kokoja vertailtiin, jotta kokonaisuus näyttäisi hyvältä. Marian istuma-asentoa korjailtiin. Enkelin siipiä korjailtiin useamman kerran. Lapsilla oli vakaa näkemys siitä, kuinka tietäjät etenivät ylväästi ja miten paimenet näyttivät vaatimattomilta. Lampaille koristeltiin kiharat. Hahmot saivat muotonsa, paikkansa ja ne jätettiin kuivumaan.

Savi poltettiin.

Seuraavalla kokoontumiskerralla keskityttiin yksityiskohtien kuvaamiseen. Tietäjien lahjat, enkelin siivet ja tähti maalattiin kullalla ja hopealla. Tietäjät saivat violetin sävyiset viitteelliset vaatetukset. Joosefille valittiin vihreä sävy ja Marialle sininen ja punainen. Jeesus – lapsi käärittiin valkoiseen villakapaloon. Paimenet puettiin harmailla sävyillä. Punasaven kaunis lämmin sävy jäi näkyviin. Vihreä kuivattu heinä pilkottiin asetelman pohjasävyksi. Kaikki oli valmista. Lapset kertoivat joulukertomuksen vielä omin sanoin.

2004 Jouluseimen rakensivat:

Elina Hooli, Mirja Österinen, Anna Kalliomäki, Miisa Mustonen, Heini Leskinen, Linda Laakso, Anna Kaivola ja Sara Heikkilä.

Työskentelyä ohjasi:

varhaiskasvatuksenopettaja/floristi Pia Niemi